IAKARE a Calella Ciutat Gegantera 2013

Durant tot el mes de maig podrem visitar a Calella l’exposició itinerant de IAKARE dedicada a la cultura gegantera de Catalunya i a la seva promoció. La mostra neix a l’espai creatiu IAKARE de Vilanova i la Geltrú, una empresa de creacions artístiques de tot tipus que es caracteritza per crear peces artesanes, úniques i exclusives al voltant del món de la cultura tradicional i popular del país.

L’obra sorgida als tallers de IAKARE mostra de manera original la cultura festiva i tradicional de pobles i ciutats creant ninots únics fets i pintats a mà. Els artistes del grup crearan expressament per a l’ocasió les rèpliques en el seu propi estil la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella, amb el Quirze i la Minerva. Aquestes figures seran propietat de IAKARE i es podran veure a totes les exposicions que el grup organitzi en un futur. La mostra s’acompanya d’un espai multimèdia molt interessant. Els seus personatges són divertits i molt simpàtics i veure una mostra així a Calella és un luxe que atraurà a grans i sobretot a petits.

A la mostra hi podrem veure figures de cartró fetes a mà de gegants, bestiari, castellers, trabucaires, bastoners, i una àmplia mostra d’elements de la tradició catalana passada per les mans i la visió d’aquest espai creatiu d’alta qualitat.

La mostra es podrà veure a la ciutat durant tot el mes de Ciutat Gegantera, una festa que impregnarà tots els racons de Calella de gegants, festa i cultura popular. Hi esteu tots convidats!