Alumnes del Freta graven una cançó dels gegants

Els estudis de Ràdio Calella Televisió van acollir la gravació d’una cançó molt especial per la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella. La canten una cinquantena de nens i nenes de P5 de l’Escola Freta de Calella. És una cançó dedicada als gegants de la ciutat, escrita i composada ja fa uns anys per l’equip docent infantil de l’escola.

L’objectiu de la cançó és explicar als més petits quins gegants hi ha a Calella, quins noms tenen i engrescar a la mainada a participar de les cercaviles. De fet, els centres educatius de Calella sempre han col·laborat intensament amb la Colla. Un exemple proper és que pel Carnestoltes de les Escoles Pia i Freta d’aquest 2013 hi han participat gegantons i capgrossos de Calella. Les escoles també s’impliquen amb una cercavila escolar de capgrossos per Ciutat Gegantera, i parlant del món geganter i la tradició cultural als seus alumnes en diferents moments del curs. L’Escola Freta, per exemple, dedicaran aquest any un temps a parlar monogràficament del món dels gegants a les aules d’infantil i primària. La resta de centres educatius també estan treballant iniciatives similars, i des d’aquí els animem a seguir-ho fent. Així mateix, hem ofert la possibilitat als centres de secundària de la ciutat de que algun alumne esculli el món geganter o els gegants de Calella com a tema del seu treball de recerca, posant la Colla sencera a disposició de l’alumne per donar-li tota la informació que necessiti.

Per tal que pugueu escoltar la cançó dels alumnes de P5 de l’Escola Freta, us deixem aquí mateix l’enllaç on veureu el vídeo fet per Ràdio Calella Televisió sobre la gravació i els infants cantant, i a sota la transcripció de la lletra.

YouTube Preview Image

El meu poble es diu Calella
i té quatre Gegants,
una Llopa i molts capgrossos
que surten a ballar.

En Quirze i la Minerva
són els més grans que hi ha.
També en Bernat i l’Elisenda
que surten a passejar.

La història de la Llopa
diu que espantava la gent.
Però després van veure
que era un gos petaner!

Així acaba aquesta història
de capgrossos i gegants.
Esperem que us agradi
i l’anem cantant cada any.