Tindrem el Ball dels Gegants de Cervera!

Un nou punt de qualitat a la mostra de balls del dissabte. Tindrem el Ball dels Gegants de Cervera.

La colla gegantera de Cervera, ciutat que prendrà el relleu a Calella Ciutat Gegantera l’any 2014, serà present a la festa de la nostra ciutat, amb una implicació destacada. Hi aporten el ball de quatre gegants.

Els gegants Guillem i Almodis són una parella construïda l’any 1948 als Tallers Ingenio de Barcelona. L’altra parella que balla són Roger de Fonollar i Nasa Tabaco, construïts l’any 1991 per Alba Cuñe. La dansa que interpreten les quatre figures és un ball molt nou, amb composició musical de Ramon Riu, músic, tapisser i constructor de fundes de gralla amb pell.

La música consta d’una primera part amb unes notes del cant de les Completes, molt arrelades a la ciutat de Cervera i una segona part a ritme de valset mariner. La coreografia del ball fou ideada per Eva Fernàndez, professora de gimnàstica i ball i membre de la colla. Aquest Ball el van estrenar per la trobada de Gegants de l’ any 2008 en motiu del 60è aniversari d’en Guillem i l’Almodis.

Els Geganters de Cervera vindran a Calella també amb els gegantons Magdalena de Monclar i Joan Balaguer, construïts per Agnès Pla

Benvinguts!!!