Muriel Casals participarà dels actes de CG2013

La presidenta d’Òmnium Cultural assistirà a la inauguració de l’exposició La calaixera d’en Mastegamosques.

Òmnium Cultural referma la seva plena implicació amb la celebració dels actes de Ciutat Gegantera Calella 2013, que tindrà lloc entre el 10 i el 12 de maig. La presidenta de l’entitat, Muriel Casals, farà costat a la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella assistint el dimecres 8 de maig a la inauguració de l’exposició La calaixera d’en Mastegamosques que es podrà visitar durant tot el mes a la primera planta de l’Ajuntament Vell de Calella (Plaça de l’Ajuntament, 1-3). Òmnium Cultural vol demostrar així la seva voluntat de reconèixer el gran treball de promoció de la cultura popular i tradicional catalana que s’està fent des del món geganter a Catalunya i arreu del món, com ho demostra el fet que Calella, Ciutat Gegantera Calella 2013 comptarà amb la participació de dues colles geganteres de Costa Rica.

La calaixera d’en Mastegamosques és una mostra que repassa la història de la colla gegantera calellenca, incloent un recull fotogràfic, a més d’exposar material de gran valor com el flabiol i el tamborí d’en Nan del flabiol datats del 1921, els bustos dels gegants Bernat i Elisenda del 1961, i la figura de la Llopa del 1982. Comissariada pel calellenc Josep Villegas, l’exposició també permetrà veure una selecció dels treballs presentats al concurs fotogràfic de Calella, Ciutat Gegantera 2013 i tindrà una part dedicada a l’obra de l’espai creatiu IAKARE, un taller dedicat a la creació de figures artesanes i úniques al voltant de la cultra tradicional i popular catalana. IAKARE elaborarà, per a l’ocasió, unes rèpliques d’en Quirze i la Minerva, els gegants de Calella, que passaran a formar part del contingut de les exposicions que organitzi en un futur.

Prèviament, Casals participarà a la taula rodona sobre la història del món geganter, que compartirà amb l’expert Jan Grau, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el cap de la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella, Marc Buch. L’acte tindrà lloc al Pati del Museu Arxiu Josep Maria Codina i Bagué a les 20.30h (c/ Escoles Pies, 36), i l’accés serà obert per a tothom.

Òmnium Cultural vol subratllar amb aquesta presència efectiva a Calella en la prèvia de la celebració de Calella, Ciutat Gegantera 2013, el seu ple suport a l’esdeveniment, com així es va comprometre amb l’acord de col·laboració al que van arribar la secció local Montnegre i la Colla calellenca. En aquest sentit, Òmnium Cultural Montnegre fa novament una crida als seus associats perquè s’involucrin amb la festa, guarnint els seus balcons amb les banderoles commemoratives, i enfundant-se la samarreta de Calella, Ciutat Gegantera 2013 dissenyada per l’il·lustrador local Xavier Cáliz. Una de les vies per aconseguir-la és fer-se voluntari, la qual cosa permet viure la celebració des de dins, en els diversos actes que s’han programat; ajudant a la colla perquè siguin tot un èxit i Calella s’asseguri un lloc d’honor en la història del món geganter. El web www.ciutatgegantera2013.cat disposa d’una secció específica per a formalitzar la inscripció del voluntariat.

LOGO MONTNEGRE_re