Infinites gràcies!

Calella vol gegants com la terra necessita plantes. Els gegants són el rar fruit de la nostra història, els inevitables constructors d’una ombra càlida on reposar recolzats al magall maldestre. […]

En Quirze i la Minerva esperen. […] Ell, ídol tel·lúric musculós i imponent, ella, de delicada bellesa hel·lenística. Els dos amb el distanciament hieràtic dels herois mítics. La parella, sens dubte, espera amb candeletes l’arribada al seu nou poble, i nosaltres ja lloguem cadires per a fer-ne la festa de benvinguda.

Tot comença. Ningú es podria imaginar el que succeiria… Calella semblava preparar-se per fer-ho possible, sense pensar en el fracàs. Tot al contrari.

Els infants esperen. Volen veure gegants. Volen ser part de la festa. I ho són. Les escoles surten al carrer per demostrar la seva estima als gegants. Són part de la festa. Ja arribarà el torn dels grans.

I aleshores arriba la màgia. Els calellencs responen. Surt gent de per tot, volen ajudar a fer-ho gran. Gegant. Això és imparable i impagable.

S’inicia una acte que s’ha estat esperant. El pregó dona el tret de sortida. Calella inicia el seu viatge com a Ciutat Gegantera 2013. En Mastegamosques és aclamat i es descobreix el que seran tres dies de vivències intenses.

Pregó_re

Capgrossos, bèsties, gegants, gegantons, 140 colles i 4000 geganters. Tots visiten Calella vinguts d’arreu del país, i també de fora del continent. Volen gaudir de la festa, i ho fan.

Com a Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella només podem dir una cosa: GRÀCIES, GRÀCIES i GRÀCIES! Tots ho heu fet possible, del primer a l’últim: geganters, calellencs, infants, Ajuntament, tècnics, brigada, voluntaris, col·laboradors, patrocinadors i un llarg etcètera.

I torna la màgia!! Després de l’acte de traspàs tothom ens vol mostrar el seu afecte, la seva alegria i la seva joia. Una afecte, alegria i joia compartida. Tant seva com nostra. Tots hem estat parts d’aquesta gran festa. TOTS. Rebem, de nou, l’escalf de la gent i novament ens ve una sola paraula al cap: GRÀCIES!! Emocions a flor de pell.

Potser sí que els calellenc es senten orgullosos de la seva Colla i dels seus gegants, però els geganters sentim una admiració i respecte cap els habitants de la nostra vila GEGANT.

Gràcies!! Vosaltres ho heu fet possible!

YouTube Preview Image

Ajudeu-nos, també, a poder fer possible el llibre de Ciutat Gegantera 2013.

En cursiva fragments de Gegantívoles, de Laia Noguera i Clofent. 2002.